Home sweet home

Thuis,.. home sweet home in het mooie, opgeruimde, schone, veilige, georganiseerde (en soms wel over-ge-organiseerde) maar vooral kkkkkkoude Nederland. Een verschil van 40! graden, mijn tenen vriezen eraf! Wat fijn om weer terug te zijn. Het was goed om te gaan en het was ook weer heel goed om terug te komen. Een reis met … More Home sweet home

Naar het noorden!

Inmiddels beland in Mole national park. Blij dat ik toch gegaan ben, ik vind t tot nog toe het mooiste stukje van Ghana dat ik gezien heb. Olifanten, apen, hondsbrutale “baboons” die het eten uit je hand grissen,… kokodillen, antilopen en heel veel bonte vogels. Een bloedhete maar prachtige natuur. Vorige week vertrokken uit Winneba, … More Naar het noorden!

Schilderen met de kinderen, een hele uitdaging.

Ik had vanuit Nederland gelukkig eea aan materialen zoals penselen, rollertjes en tape meegenomen want het is hier meer dan basic te noemen. In Accra een aantal potten min of meer primaire kleuren verf gekocht in een soort “schildermaterialen wijkje” bestaande uit her en der wat houten en golfplaten optrekjes langs een doorgaande, van file … More Schilderen met de kinderen, een hele uitdaging.

Aankomst in Accra

Na een reis van twaalf uur kwam ik woensdag avond aan in Accra. Uitstappen in een sauna met de kleren uit ons koude Holland nog aan, was wel even omschakelen. Accra ook trouwens, wat een heksenketel! Voor mijn gevoel is er een constante file, in min of meer de hele stad. Auto s op de … More Aankomst in Accra

Nog een maand voor vertrek! Spullen verzamelen!

Het begint nu toch op te schieten, een maand en ik ben in Ghana! Ik heb me inmiddels “ingelezen” in wat zoal kan verwachten. Gegoogeld op vrijwilligers werk en Nyamekye en op die manier terecht gekomen bij andere mensen die linksom of rechtsom in het weeshuis hebben gewerkt. Oef,… Dat is daar idd wel héél … More Nog een maand voor vertrek! Spullen verzamelen!

Artikel in Atelier, schilderen met de kinderen in Bogota!

Het is al weer even geleden dat ik in Colombia was. Een mooie en enerverende reis. Voor het tijdschrift waar ik voor regelmatig artikelen voor schrijf mocht ik verslag doen van het schilderen met de kinderen in het weeshuis in Bogota, Casa Veronica. De nieuwste Atelier met het artikel over de kinderen is inmiddels uit! Leuk … More Artikel in Atelier, schilderen met de kinderen in Bogota!